Gelukkig Nieuw Maan Jaar Park Si Hoo!

Geplaatst op zondag 26 januari 2020 @ 23:56 , 56 keer bekeken

 

Gisteren, zaterdag 25 januari 2020, was het Seollal, Nieuwjaar volgens de maankalender, in Zuid-Korea. Het is één van de belangrijkste vieringen en duurt 3 dagen - de dag ervoor, de dag zelf en de dag erna. De jaarwisseling volgens de zonkalender wordt ook Seollal genoemd, maar wordt minder belangrijk gevonden.
 

Het Koreaanse Nieuwjaarsfeest is een typisch familiefeest. Veel Koreanen kleden zich voor de gelegenheid in 'hanbok', de traditionele Koreaanse kledij. Men bezoekt de ouders en kinderen maken voor hun ouders een diepe buiging en wensen hen een voorspoedig nieuwjaar toe. De groet die hierbij uitgesproken wordt, is "saehae bok manhi badeseyo", wat letterlijk betekent 'ontvang veel geluk in het nieuwe jaar'. Ouders geven hun kinderen Nieuwjaarsgeld. Een typisch Nieuwjaarsgerecht is 'tteokguk', een soep met daarin samengeperste rijstvlokken. Tijdens de feestdagen worden traditionele Koreaanse spelletjes gespeeld zoals 'yutnori' en 'neolttwigi'.


Volgens de maankalender leven we nu in het Jaar van de Rat.
 


 

De Rat is een slim en intelligent dier, die ervan houdt om hard te werken, een sterke wil heeft en ambitieus is. Handel trekt hem erg aan en hij kan handig met geld omgaan. Verder maakt de Rat makkelijk vrienden, is charmant, heeft humor en is sociaal. De Rat laat niet snel het achterste van zijn tong zien. Soms komt de Rat een tikkeltje arrogant, berekenend en egoïstisch over.


Park Si Hoo is geboren in het Jaar van het Paard. Wat zijn de verwachtingen in het Jaar van de Rat voor de mensen die geboren zijn in het Jaar van het Paard?

 

 

In zijn algemeenheid kunnen we er vanuit gaan, dat het Jaar van de Rat zich kenmerkt door vernieuwing.

2020 is een geweldig jaar om te focussen op de toekomst. Hoewel het heden een geweldige tijd is, zal de toekomst nog beter zijn. Het Paard horoscoop 2020 voorspelt de mogelijkheid om veel grote projecten te beginnen, die in de komende jaren na 2020 zullen worden voortgezet. Er zullen enkele moeilijkheden op de weg zijn, maar ook veel grote kansen. Volg je instinct en wees niet bang om spontaan te zijn. Optimisme en humor zullen je sterkste bondgenoten zijn dit Chinese jaar van de Witte Metalen Rat. Maak daar goed gebruik van.
 

Het wilde Paard is waar je aan moet denken als je denkt aan het Chinese sterrenbeeld Paard, niet aan het gedomesticeerde Paard. Net als wilde Paarden zijn mensen geboren in het Jaar van het Paard energieke mensen die graag actief zijn, reizen en nieuwe dingen uitproberen. Ze houden ook van het idee van liefde, mededogen en nabijheid. Deze mensen zijn wijs en houden van plezier, maar ze kunnen ook ongeduldig zijn en ook altijd veranderen. Al deze eigenschappen hebben zeker invloed op de Chinese horoscoop van het Paard voor 2020!


Bronnen:
beleven.org.; zodiac-horoscoop.nl; inspirerendleven.nl; catharinaweb.nl
Foto: Instagram@park_si_hoo_01
Eerste afbeelding: Peris

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: