Vandaag is het Chuseok in Korea!

Geplaatst op woensdag 04 oktober 2017 @ 13:14 , 90 keer bekeken

 

In Korea valt Chuseok elk jaar op een andere dag, omdat dit bepaald wordt aan de hand van de maankalender! Dit jaar valt Chuseok vandaag, 4 oktober, maar Chuseok omvat in totaal 3 dagen. Dit jaar van 3 tot 5 oktober!


Dit jaar hebben de Koreanen echter een Chuseok vakantie van 10 dagen, omdat "National Foundation Day" en "Hangeul Day" net voor en vlak achter Chuseok vallen. Dit jaar is de Chuseok vakantie begonnen op 30 september en duurt tot 10 oktober! De post werkt tijdens deze hele periode niet. Dus mensen die online iets in Korea besteld hebben, zullen voor verzending moeten wachten totdat het 10 oktober is!


Chuseok is een familiefeest dat met het Amerikaanse Thanksgiving vergeleken wordt, maar dit is maar deels zo. Dankzegging aan de voorouders middels buigingen staat centraal tijdens Chuseok. Dit gebeurt meestal in het ouderlijk huis of dat van de grootouders. Dit betekent dat een dag voor Chuseok, in dit geval 3 oktober, iedereen massaal naar zijn geboortedorp of -stad reist. Alle wegen zijn dan helemaal verstopt en tickets voor bus, trein of vliegtuig zijn niet meer te krijgen. Hiervoor moet je al 6 maanden tot een jaar vantevoren voor zorgen! Na het rituele begin ontbijt de hele familie met elkaar en gaat dan eventueel op bezoek bij andere familieleden en/of vrienden om met elkaar Chuseok te vieren. De laatste dag, 5 oktober, keren de mensen dan weer terug naar huis. Vanwege de lange vakantieperiode kan het zijn dat dit nu later gebeurt.


In Seoul zijn alle paleizen vrij toegankelijk en zie je veel bezoekers in Hanbok gekleed. In de Hanok dorpen, het National Folklore Museum, pretparken en langs de Han rivier vinden veel festiviteiten plaats. Ondanks dat de stad vergeleken met normaal uitgestorven lijkt, is er voor toeristen genoeg te doen!


Helaas kan Park Si Hoo dit jaar Chuseok niet met zijn familie vieren, omdat hij druk is met de filmopnamen voor "My Golden Life". Maar ik weet zeker dat de spelers en het produktieteam onder elkaar tussen het filmen door een kleine Chuseok viering zullen houden! 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: